szerda, március 26, 2008

Szeretem, ha ennek a blognak az olvasói csupa jókat gondolnak rólam, ezért nem írom le, hogyan végződött szombaton az előző posztban látható különleges sörtípus tesztelése. Legyen elég annyi, hogy Madonnával közös kedvenc szórakozóhelyünkön egy ideig kiválóan szórakoztam sokadmagammal, táncoltunk, kurjongattunk, ölelgettük egymást, énekeltünk orosz dalokat (nem tudok oroszul). És ne tovább.
Tegnap Frankfurt am Oderben (Németo.) és Slubicében (Lengyelo.) voltunk, a két várost egy folyó és egy híd választja el / köti össze, amin zavartalanul sétáltunk át egyik oldalról a másikra. Csodás érzés volt a valóságban megélni a schengeni határok kitolódását (mert a repülőtereken csak egy-két napon belül távolítják el a határőrfülkéket, Hegyeshalomnál meg egy ideje nem keltem át, szóval nekem ez volt az első ilyen élmény). Ők pedig itt német/lengyel/német-lengyel horgászok, akik pont a határmezsgyén horgásznak.


Schengen előtt egyébként a cigarettacsempészetnek igen nagy kultusza volt itt, egész nap a hídon keringtek a két ország között a köznyelvben hangyának nevezett csempészemberek. Az egyetemistáknak meg mindkét oldalon voltak óráik, ezért a diákigazolványukkal gond nélkül járkálhattak ide-oda. Egészen 2001 szeptember 11-ig, ekkor ugyanis három hétre beszűntették a hídon flangálást.